dimecres, 21 de març del 2012

Conferència de fotografia : càrrec de SR.FRANCESC ORENES


 
Francesc ORENES i NAVARRO (Barcelona, 1940)
Pedagog i activista cultural, ha dedicat gairebé
 tota la seva vida a la descoberta de l’art i l’ensenyament
 del disseny a l’Escola Elisava , en la qual es graduà l’any 1972,
 i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona,
 on ha estat professor des de 1981


Va comentar en Francesc , de aquets tres homes pioners amb la fotografia i manera de veure les imatges de diferents maneres,  segons com un mateix tira la foto amb la maquina de fotografia trobo que va ser una conferencia molt positiva per els que ens agrada la fotografia pro ens falta la tàctica i la visió de fer una foto.
Moltes gracies per fer-nos aquesta conferencia i espero de tot cor que ens tinguem algun altre dia,  ja que l’e trobada molt interessat .Et torno dir una vegada mes moltes gracies FRANCESC
Salutacions cordials
Maria del mar









1)Joseph Nicéphore Niépce  1765-1833 francia, años
 
Nacionalidad Francés Ocupación Químico, litógrafo, inventor, científico. Hijos  Niépce estava interessat en la litografia, i va començar les seves experiències amb la reproducció òptica d'imatges realitzant còpies d'obres d'art, utilitzant per a això els dibuixos realitzats per la planxa pel seu fill. Els seus primers experiments, el 1813, utilitzaven gomes resinoses exposades directament a la llum del sol. El seu primer èxit en l'obtenció de mig sensible a la llum va venir amb l'ús d'asfalt dissolt en oli.
2)
Louis Jacques Mandé Daguerre (1789-1851) va ser un dels pioners de la fotografia en la primera meitat del segle XIX.

Inventor d'origen basc, va néixer a Cormeilles (París) el 18 de novembre de 1787. Aquest pintor i decorador teatral, va començar a investigar per tal de millorar el món de la imatge.
3)
William Henry Fox Talbot (1800- 1877) va ser un inventor britànic i un pioner de la fotografia. Ell va ser l'inventor del calotip, el precursor de la majoria dels processos fotogràfics dels segles 19 i 20. Talbot és recordat també com el titular d'una patent que, diuen alguns, afecta el desenvolupament primerenc de la fotografia comercial a Gran Bretanya.
 



 
Ell mateix es posava de exemple

 Primera heliografia (amb 8 hores d'exposicio)
 Recontrució de la fotografia invertida feta sobre planxa depeltre(= zinc, plom i estany)
 Tipo de fotografia (bodegó) ja que es sobre posat
Va ser la càmera fotogràfica més gran del món durant prop d'un segle. Es va construir el 1900 i el seu nom era "Mammoth" (Mamut) pels seus 640 Kg de pes, més de 4 metres de llarg i 15 operadors per manejar-la.

El seu cost va ser de 5.000 dòlars - una suma molt elevada per a aquella època.

El seu inventor i constructor va ser George R. Lawrence per encàrrec de Chicago & Alton Railway per prendre una fotografia del Alton Limited al complet, el nou tren estrella de la companyia.

La càmera només podia prendre una única fotografia del tren perquè Lawrence no va poder construir més que una sola placa (de 2,5 per 1,2 metres). Lawrence només tindria una oportunitat.

1 comentari:

  1. Estic d'acord Maria del Mar, la conferencia va ser molt interesant, jo la vaig trovar curta, hagués seguit escoltant en Francesc una bona estona més, però espererem la propera. Desde aquí li vull dir:
    FELICITATS i MOLTES GRÀCIES FRANCESC!!!
    Aprofito per felicitar-te a tu també, per aquest petit, però interesant reportage que has fet.
    Salut

    ResponElimina